Ilmoitus: Ruoalla ei saa leikkiä

t8a4hv

Myytiinkö kaupan hyllylle nukahtanut mies makkarana? Kuinka päättyivät vaarin synttärit, kun päivänsankari innostui syömään täytekakun kynttilöineen päivineen? Millaista on miekannielijän elämä?

Jukka Laajarinteen kirjoittama Ruoalla ei saa leikkiä on lyhyiden absurdien tarinoiden kokoelma, jossa mennään rohkeasti varoituksilla ja kieltotauluilla varustetulle alueelle. Jutuissa ei tehdä pilkkaa ruoasta vaan viedään asiaan liittyvät tabut ja ennakkoluulot niin pitkälle kuin mahdollista: ruoan kanssa leikkiessä voi todellakin käydä huonosti, joskus jopa kalpaten. Kaukana ovat kokkiohjelmien kevyet vaihtoehdot ja suussa sulavat jälkiruokavinkit – nyt kerrotaan ketsupit seisauttavia juttuja kyökin puolelta ja kattiloiden pohjilta.

Kuvitus: Martti Ruokonen.

Julkaisuajankohta: Huhtikuu, 2009. WSOY. ISBN 978-951-0-35040-9

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

6 vastausta artikkeliin “Ilmoitus: Ruoalla ei saa leikkiä”

  1. Uutuuskirjojen mukana tuli tänään tämä kirja ja näin vappuaaton kunniaksi kirja jäi ruokatauolla luettavaksi – tarinat osuivat ja upposivat, mahtavaa sanataituruutta ja filosofointia, tunteet kulkivat naurusta inhoon kun alkoi tarkemmin ajatella tarinan sisältöä,. Kuviin en ehtinyt vielä perehtyä mutta ehdottomasti kirja menee omaan kirjahyllyyn.

  2. Ommuuten hieno kirja. Meillä kolmivuotias omaksui oitis Ruokatarinat uudeksi iltalukemistoksi. Komea paketti, joukossa jokunen suorastaan nerokas oivallus.

    Arvostelua pukkaa Kirjavinkkeihin, jahka se melkein kaksi viikkoa pitkän julkaisujonon läpi kulkee, 14.5. kannattaa kuikuilla Kirjavinkkien etusivua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s