Muotiblogaus

Kaapelitehtaalla on nyt Finn- ja Animecon meneillään, ja paikalle on kertynyt tuhansittain sarjakuva- ja videopelihahmoiksi pukeutuneita ihmisiä. Animeharrastajat muodostavat nuorisoalakulttuurin, jolla on yhteistä perinteisten alakulttuurien kanssa univormupukeutuminen ja yhteishenkeä luova vaikutus. Se eroaa kuitenkin sellaisista alakulttuureista kuin punkista, hippiliikkeestä ja skineistä puuttuvan kapinansa vuoksi. Se ei ole samassa mielessä vastakulttuuria – vaan ennemminkin kilttiä harrastamista kulutusyhteiskunnan säännöillä – paitsi tietenkin siinä määrin kuin iloinen karnevalismi yleensä, muodostaahan se toki jonkinlaisen vaihtoehdon arkiselle jurottamiselle ja hyödyllisyysvaatimuksille.

Joka tapauksessa Animecon on spektaakkeli. Cosplay on muuttanut tilapäisesti kokonaisen kaupunginosan joksikin muuksi, ja muutaman päivän ajaksi Ruoholahden rumat lasitornit Nokioineen kaikkineen jäävät kirkkaiden värien, naamioiden ja pitsiröyhelöiden varjoon.

P7100001P7100003P7100008P7100021P7100018P1010023

Kamerassa taitaa olla vikaa. Punasilmäisyyden poisto ei toimi kunnolla.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

2 vastausta artikkeliin “Muotiblogaus”

  1. Ahaa, ne oli siis näitä, joita näin eilen illlalla Turun linja-autoasemalla; mustat punakuvioiset viitat ja vanhoista lapunvarjostimista tehdyt hatut. Olivat tulossa Helsingistä, menossa Uuteenkaupunkiin, jossa on perinteikäs hoitolaitos. Mutta nämä olivatkin sitten ihan normaaleja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s