Islamin paratiisi

Vielä hieman edellisestä aiheesta.

Kun profeetan seuraaja kuolee, hän herää puutarhassa, jonka alta purot virtaavat, ja jossa hänellä on seuranaan viehkeitä suurisilmäisiä kaunottaria, jotka eivät häntä ennen ole olleet kenenkään kanssa sillä lailla.

Koraanin paratiisikuvauksessa on mielestäni sitä jotakin, joka Raamatun tuonpuoleisesta puuttuu. Jos kerran luvataan ikuinen elämä, on painoa oltava myös sanalla elämä, se sijaan että lupailtaisiin jotakin epämääräisen ylistävää ties mitä Jumalan yhteydessä. Profeetta Muhammed on osunut asiain ytimeen, kun on halunnut pitää joukkonsa ruodussa. Kun hän ja muut rikkaat ovat vieneet kaikki naiset, jopa 14 naamaa kohden, on muille uskollisille pitänyt taata kompensaatio. Ja kun pimpin saaminen kerran on useimpien miesten elämän tarkoitus, on sen oltava olennainen osa myös paratiisin elämää. Se on itse asiassa kaikkein keskeisin Koraanin antama lupaus sen ohella, ettei paratiisissa tarvitse kärsiä janoa.

Sen edestä moni on valmis jokseenkin mihin tahansa, kuten historia osoittaa. On se vähän toista kuin abstraktihko ylistyselämä ja jumalyhteys uudessa Jerusalemissa, tai se epämääräisen perinteen välittämä kuva harpun rämpyttämisestä pilven longalla, joita kotoisa kristinuskomme tarjoilee.

Islamissa, kuten freudilaisuudessa, on tanatoksen vastavoimana juurikin eros eikä mikään agape. Se on murrosikäisten ja sitä vanhempien, ei lasten kaltaisten uskonto.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

5 vastausta artikkeliin “Islamin paratiisi”

 1. No, se harpun rämpyttäminen voidaan näin syvällisen teologisesti tulkita seksuaaliseksi yhteydeksi hyvin vanhan naisen kanssa, mikä selittää, miksi vanhat mummot käyvät niin ahkerasti kirkossa.

 2. …Muistelen jostain lukeneeni, että nämä(kin) neitsyet ovat itse asiassa käännösvirhe, ja alkuperäinen sana tarkoittaa vaaleaa rusinaa… Tiedä sitten miten luotettavasta lähteestä tuon tulin lukaisseeksi, mutta kyllä siinä tapauksessa tuonpuoleisessa taitaa olla melkoinen määrä pettyneitä miehenpuolia.

 3. Joo, noita pilvenpientareita tulee ajateltua yhä useammin näin iän kartuttua. Ja pakko tunnustaa, että tulee kiire elämään tässä ja nyt, myös neitojen suhteen. Jotta olisi mitä muistella siellä harppujen seassa.

 4. Hetkinen nuoret miehet, pienempää ääntä! Mummojen kirkossakäynti selittyy sillä, että paremman puutteessa nautitaan siitä agapesta.

  Jos tuo harppujen rämpyttäminen on tulkittavissa joksikin muuksi kuin harppujen rämpyttämiseksi, siitä olisi mitä pikimmin kerrottava jokaisessa eläkeläiskerhossa!
  Epäilen kuitenkinkoko tulkintaa.

  Sen sijaan mielenkiintoiselta tuntuu Koraanin antama kuva paratiisista. Kultaisen iän kerhomme naiset haluaisivat tietää, puhutaanko Koraanissa mitään vanhoista akoista, eli josko heillekin riitäisi iäisyyden iloksi jokunen sikamaisesti käyttäytyvä, harmaantunut taistelija?

  Olemme uteliaita pelkästään siksi, kun olemme kuulleet sanalaskun: ”Erämaassa mummokin on Allahin lahja.”

 5. Oliver: En usko käännösvirheeseen, kun suurin osa islamilaista populaa kuitenkin lukee kirjan alkuperäiskielellä, ja kun käännökset eri kieliin noudattelevat samaa linjausta. Suurisilmäisiä rusinoita, jotka eivät ole olleet sillai?

  Maahanmuuttaja: Jep. Traagista on ihmiselo. Liian paljon jää tekemättä.

  Hymyilevä eläkeläinen: Koraanin paratiisikuvauksissa ei mainita ”vanhoja akkoja”, ”ikäkumppaneista” suomennos kyllä puhuu. Ja pariin otteeseen sanotaan, että kauniita nuorukaisiakin on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s