Ulkoilupäivä

Olo on jokseenkin skeptinen, mutta pakko lähteä. Viitisen vuotta sitten oli Etelä-Suomen Sanomissa kiipeilykirjoitus, jossa mainittiin jonnekin Merrasjärven lähistölle muodostuva jääputous. Sitä etsimään siis, kun täällä rannikolla on ollut liian lämmintä.

Järven jäällä kököttää pilkkijöitä. Ihme hulluja; tuommoinen itsensä vaarantaminen ja äärimmäisyystouhu pitäisi lailla kieltää.

p1010068

Tallaamme erinäisiä polkuja sinne tänne, metsärinteitä ylös ja alas, koluamme kaikki karttaan merkityt jyrkänteet, jotka ovat joko liian kuivia tai sitten liian matalia. Kaikkea muuta kuin kiivettävää.

.

Vajaat kaksi tuntia hikoiltuamme löydämme lopulta opasteen:

pc260078

.

Opastinkyltiltä ei enää olekaan pitkä matka, ja lopulta jääputous löytyy. Vasempaan laitaan on muodostumassa hieno jääverho, jonka potkimme hajalle vasta ensi vuonna:

pc260085

.

Oikeassa laidassa semmoinen Kauhala-tyyppinen loivahko seinämä, jää vielä irtainta ja ohutta. Toiveikkaasti mukana kantamani jääruuvit saavat jäädä repun pohjalle. Yläköysihommaa. Mutta samapa tuo – pääasia, että kausi on nyt alkanut!

Kuvissa poseeraa Oskari Sneck.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

2 vastausta artikkeliin “Ulkoilupäivä”

  1. Komeita maisemia ja jääpuikkoja.

    Tuli tuosta toisesta kuvasta Ethan Hawke ja hänen kauttaan Rakkautta ennen aamunkoittoa elokuva mieleen, taidanpa kaivaa devarin esiin ja katsoa ko. elokuvan.

  2. Se on kyllä hyvä elokuva, vaikkei tuosta kuvasta minun mieleeni mitenkään muistukaan. Vielä enemmän tykkään siitä jatko-osasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s