Insalata di aringa

  • Muumit ja olemisen arvoitus lienee painossa ja tullee sieltä jo elokuussa. Ensimmäistä kertaa vuosiin olen antanut itselleni luvan löysäillä, siis ihan vain rentoutua lomatunnelmissa monta päivää peräkkäin ilman, että olen yrittänyt koko ajan kirjoittaa tai tehdä yhtään mitään.
  • Lomatunnelma särkyi, kun tajusin luvanneeni jutun filosofisesta praktiikkakoulutuksesta Kriittisen korkeakoulun lehteen. Sitä sitten tänään.
  • Eilen kävimme Reventeenvuoressa kiipeilemässä. Hieno paikka. Klassikkoainesta-sektori on kyllä nimensä veroinen; Matti Virtasen pilari esimerkiksi on omassa helppousluokassaan (5b) varmasti upein reitti, mitä olen ikinä tässä maassa kiivennyt. (Sain sitä vetäistyä paitsi kuusi onsaittia ja flashin samana päivänä. Moisia mahdollisuuksia avautuu näissä osissa Suomea aniharvoin, jos koskaan.)
  • Tuhdisti maustetut ruoat ovat lapsiperheissä usein hieman kortilla. Pikku hiljaa tilanteeseen tottuu, ja sitä rupeaa pitämään ihan normaalina, eikä kunnon potkua makuhermoihin osaa enää edes kaivata.  Kunnes eräänä päivänä yhtäkkiä mais- ja muistaa, että ai niin, tämmönen juttu! Kiitos vain, Johanna ja Hannu, sain Tampereelta chili-addiktion.
  • Koulun palaminen kuuluu sarjaan symboliset tapahtumat. Se vetoaa sisäisen pikkupoikani pimeään puoleen, siihen, jonka mielestä koulut noin ylipäätään pitäisi polttaa. Useat muut sisäiset ja ulkoiset puoleni ovat tietenkin eri syistä aivan eri mieltä. Sitä paitsi tyttäreni piti aloittaa tuossa koulussa ensi syksynä, ja osa oppilaista joutuu nyt varmaan parakkeihin ja tilanahtauteen tai jotain. Lisäksi palaneessa kohdassa oli kuulemma musiikkiluokka. Olisi nyt ollut vaikka matikan luokka mieluummin. No, näin kävi ja päässäni soi SIG.
  • P6210006

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

2 vastausta artikkeliin “Insalata di aringa”

  1. Kiitos itsellesi, Jukka, tulisenhauskaa oli! Jos chili-addiktiota kaipaat lisää, niin voinen mainita, että korkkasimme tänään syntymäpäiväni kunniaksi Toni Jerrmanilta lahjaksi saadun eräänkin soosipullon Tampereen Kauppahallista saatavien huippuhyvien esikäsiteltyjen grilli-ribsien kaveriksi, ja haukoimme henkeä suorastaan hyperventiloiden. Siis me! Eli kohta täytyy kai kirjoittaa chili-leffa ”Core of the Sun – kun mikään ei riitä”.

  2. Olisko se kenties dokkari, vähän ”Super size me” -tyyliin?

    Tai sitten se voisi olla jännäri, jossa markkinoille tulee uusi, äärimmäisen addiktiivinen chililajike. Poliisit ei vielä tiedä, mistä on kysymys, kun löytyy näitä ihmisiä, jotka ovat kuolleet omiin hikilätäkköihinsä. Kuolinsyytutkija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Hänellä on vain syöpynyt ontelo siinä, missä pitäisi olla vatsalaukku.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s