Linnan juhlissa

Olen tänäkin itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa. Jotenkin booli enemmän väsyttää kuin virkistää tällä kertaa. Johtuu varmaan univelasta. Yleisradion televisiohaastatteluunkin tarjoilen aika väsynyttä juttua.

Toimittaja: Kirjailija Jukka Laajarinne, mitä itsenäisyys Teille merkitsee?

Minä: Meille? Ah, ai joo, mielenkiintoinen ilmiö. Oletteko huomannut, että tämä itsenäisyyspäivä on aivan tyyppiesimerkki yhteisöä ylläpitävästä rituaalista, erittäin samankaltainen muiden uskontojen kanssa. Symboli, tässä tapauksessa Suomen lippu nostetaan palvonnan kohteeksi, palvonnan, jonka ensisijainen sisältö on niiden tapahtumien, marttyyrien, alkuperäisen ihmisuhrin muisteleminen ja draamallinen toisto, joka on yhteisön synnyttänyt. Olikin Hesarin kuukausiliitteeltä aivan erityisen osuvaa nostaa Pekka-Eric Auvinen juuri tänään esille, kun…

Toimittaja: Toden totta! Viitannette tässä Girardiin, mutta tuollahan on itse pääministeri. Kiitos haastattelusta ja hyvää illan jatkoa.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s