Kehys Kalevassa

Pekka Jaatinen arvioi Kehyksen Kalevassa 29.11. otsikolla Tarinankerronnan ratapihalla. Ohessa joitakin katkelmia erinomaisen myönteisestä kritiikistä:

”Edellinen tarina sisältää ainekset seuraavaa varten. Kerronta etenee ei-lineaarisesti. Lukijan koukutus syntyy odotuksesta millaiseen tarinaan ja miten seuraavaksi siirrytään.”

”Siirtymät episodista seuraavaan tuntuvat useimmiten luontevilta. Lukija herää ihmettelemään jälkikäteen, jo tovin uutta jaksoa luettuaan, että mitenkäs tässä nyt tällaiseen tarinaan tultiinkaan.”

”Teoksen sisältö ja muoto rikkovat useita rajoja, mutta silti kokonaisuus on hätkähdyttävän ehyt. Tämä kirja on syvällinen ja hieno, ja se tarjoaa runsaasti mukaansatempaavaa kerrontaa sekä antaa eväitä ajattelemista varten.”

 

Tässä vaiheessa alkaa jo tuntua ihan mukavalta. Bestselleristä ei varmastikaan puhuta (sitä ei ole tavoiteltukaan), mutta hiljalleen potentiaalisella lukijakunnalla alkaa olla edes pieni mahdollisuus olla kuullut teoksesta joskus. Tuo mahdollisuus on teoksen elinehto. Ainakaan minä en osta, harvoin edes lainaan romaania, josta en etukäteen tiedä mitään.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

5 vastausta artikkeliin “Kehys Kalevassa”

  1. Kuukausiliitteessä se pääsi takakansi-Finlandia-maininnoille:)
    Ja Turu Mafia Zinessä Kehys on Tero Ykspetäjän käsittelyssä hyvässä seurassa: Apatosauruksen ja Möbiuksen maiden välissä. Olen lukevinani, että Terolle kirja on ollut paikoin vähän rasittava ja turhauttavakin, mutta taitavana diplomaattina hän löytää kirjasta kuitenkin enemmän hyvää.

  2. Ei missään nimessä rasittava, erittäin mielellään kirjaa luki. Mahdollinen lievä turhautuminen (sekin on kyllä liian voimakas sana) tuli ainoastaan tunteesta, ettei lukijana tuntenyt yltävänsä ihan koko ajan kirjan tasolle. Tämä ei siis missään nimessä tarkoita, ettenkö olisi kirjasta nauttinut.

  3. Ehkä turhautuminen oli tosiaan vahva ilmaisu. Pahoitteluni. Ei koskaan pitäisi yrittää tulkita kirjoitettuun sen enempää kuin mitä siinä tosiasiallisesti on. Paitsi tietenkin kaunokirjallisiin teksteihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s