Kvalitatiivinen nälkä

Miksei tässä maassa saa mistään priimaa sipulia? Pelkkää kakkoslaatua kaikkialla. Mitä syvemmälle kerroksia aukoo, sen huonommaksi muuttuu.

Sama juttu monen muun asian kanssa.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

8 vastausta artikkeliin “Kvalitatiivinen nälkä”

 1. Monen muun asian kanssa on tietysti sama juttu kuten dosentti itsekin on huomannut. Mutta sipulista on turha marista. Jopa presidentillämme on pikkuruinen palsta, jossa viljelee monenmoista kotitalousvihannesta. Samoin Englannin kuningatar on ryhtynyt palstaviljelijäksi ja suosittelee sitä muillekin.

  Näin helposti sipulipulma on ratkaistavissa.

 2. Palstan kun vuokraa näiltä nurkilta, tulee kalliit sipulit. Mutta ehkä se on tosiaan niin, että parasta jälkeä syntyy vain lämmöllä ja rakkaudella tai joka tapauksessa jollain muulla kuin bulkkituotantomenetelmillä.

 3. Toinen, saman suuntainen ilmiö. 1.lk-merkinnöin varustetun sipulin lisäksi kaupoistamme puuttuu se hard-hammasharja. On softia ja on mediumia… mutta eikö mediumin pitäisi määritelmällisesti olla joidenkin välissä tai keskellä? Nyt sen toisella puolella ei ole mitään.

 4. Arvoisa dosentti on ilmeisestikin melkoisessa hädässä jätettyään iänikuisen ajattelun syrjemmälle ja keskittyessään yhteiskuntamme ongelmakohtien seulomiseen. Tavaroiden tarjonnassa ei vielä ole päästy täydellisyyteen.

  Ymmärrän, että filosofina dosentin on mahdoton valita hammasharjaa kuvaamassaan tilanteessa. Harmi.

  Nyt dosentti hamuilee sitä ei-mitään. Käytännön elämässä tässä tulee vastaan se ikävä tosiasia, että dosentin on tyydyttävä tähän medium-juttuun ja yritettävä unohtaa kaikki kovat arvot. (Kamalaa, kun vanhalle ihmiselle tulee mieleen ihan vaikka mitä.)

  Viisaana miehenä hän ei varmaankaan myöskään tee valitusta kuluttajavirastoon, koskapa saattaisi joutua ns. naurun alaiseksi ja leimatuksi suoralta kädeltä niuhottajaksi. Eikä semmoista kestä kukaan.

 5. Olen lomalla. Ei tarvitse ajatella.

  Ei kai niitä kovia harjoja kukaan kaipaakaan. Nimeämispolitiikka vain muuttui hullunkuriseksi, kun ne kovat aikoinaan poistuivat. Vähän niin kuin maailman kovimpia elossa olevia urheilijoita nimitettäisiin ”keskinkertaisiksi” tai jotain.

  Turunko kauppahallista? Ehkä Hesastakin löytyisi…

 6. Turun, juu. Helsingin kauppahallissa ei jostain syystä ole koskaan tullut käytyä, kun kaupungissa olen vieraillut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s