Puu

Ostan joulukuusen, sellaisen pienen, pöydälle mahtuvan.

.

MYYJÄ: Tosta pienestä mitään hintaa pyydä, kahvirahat vain. Kymppi.

MINÄ: Siinä. Kiitos.

MYYJÄ: Noita menee todella paljon. Parissa päivässä oon myynyt jo viiskymmentä. Just noita pieniä.

.

Siinä meillä on todellinen kahvin ystävä!

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

9 vastausta artikkeliin “Puu”

 1. Maksoin omasta joulupuustani viiskymppiä; sinne katosivat viimeiset pennoset lompakosta. Mutta puu on komia!

  Eihän sillä saa kuin viidet kahvit!

 2. Miljoonia kuusipuita pätkitään jotta saadaan hyvä tekosyy tuoda maahan sademetsäpuuta oman tukin loppuessa kesken. Onneksi planeettamme on ikuinen ja ääretön.

 3. Sen verran täytynee sanoa, että kaiketi suurin osa joulukuusenmyyjistä täällä on ammattimaisia siinä asiassa; joulukuusen kasvattaminen eroaa hiukan ”normaalista” metsänhoidosta; se on viljelyä. Ja siinä tapauksessa minä suosin mielelläni kotimaista. Jos en ihan väärin ymmärtänyt, niin tuo puu joka tuossa olohuoneessa stondaa on joulupuuksi kasvatettukin. Plus miinus nolla siis. Hesarissa oli oiva, jopa avartava artikkeli aiheesta.

  Toki voisin ostaa joulukuuseksi Brasilian sademetsästä jonkun risunpätkän, mutta enpä tiedä olisiko se yhtään eettisesti kestävämpää.

 4. Niin, kyllä joulukuusiviljelmät ovat kerrassaan oiva tapa ylläpitää planeetamme luonnon monimuotoisuutta – olen vakaasti sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi kaataa nykyiset metsämme, ja korvata ne joulukuusipelloilla, ja olla joulukuusimarkkinoilla sitä, mitä Saudi-Arabia on öljymarkkinoilla.

 5. Ostin itsekin sellaisen pöydälle mahtuvan. Maksoi vitosen. Kuulemma nämä pikkukuuset joka tapauksessa kaadetaan sähkölinjojen alta, joten infrastruktuurimme uhrina teloitetuksi tullut tuuhea sievä kuusen taimi nyt tuottaa edes hetken tuoksua ja silmän iloa. Tällainen pateettinen win-win-skenaarion tynkä luo hetkeksi lähes aitoa hetkellistä syyllisyyttömyyttä. Joulun henkeä kai siis!

 6. Enemmän olisin huolissani jostakin muusta (vedestä vaikkapa, tähän yhtynevät sauditkin) kuin suomalaisesta joulukuusimetsästä. Sama se kaadetaanko niitä puita, jos uutta kasvatetaan tilalle, se kai se tärkein on.

  Johonkin ne kuuset kuitenkin menee. Tuntematon lähettää samalla kauan kaivatut terveiset Matti Vanhaselle; rakennetaan mielummin ylöspäin kuin eteenpäin. Ei tarvitse kaataa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s