9 vastausta artikkeliin “Bratz-nukke kasvattaa vammaisuuden kohtaamiseen”

 1. Ilmeisesti kyse on proteesioteollisuuden salaliitosta lapsien manipuloimiseksi kosmeettisten amputaatioiden harjoittajiksi.

 2. Senkö takia ne on tuon näköisiä, ne hakee hyväksyntää ja kokee että jalkojen amputointi on tehnyt niistä vähemmän naisia, kokonaisia seksuaalisia olentoja joiden kehokuva on kunnossa…ja niinpä sitten pitää muuten ylikorostaa…
  Voi raukkoja. Miten me saataisiin Bratzien itsetuntoa vahvistettua?

 3. Tuo oli hyvä huomio! Eihän se tietenkään ollut valmistajien tarkoitus, mutta olisi varmaan ihan ok, jos lapset kohtaisivat leluissa muutakin kuin normitäydellisyyden ihannointia.

 4. Kiintoisia näkökulmia. Missähän ihan oikeat vammaisnuket muuten piilottelevatkaan? Joitain kauhuaiheisia silmä- ja raajapuolia on mutta semmoiset tavalliset erilaiset taitavat vielä puuttua kauppojen leluhyllyiltä?

 5. Mattel-yhtiö teki useita vuosia Barbien Becky-kaveria, joka istui pyörätuolissa. En tiedä, mitä tuotteelle tapahtui vai onko se markkinoilla edelleen. Kiinnostavan tapauksesta teki se, että vaikka perus-Barbiella on erilaisia ammatti- sun muita releitä suurin piirtein astronautista syvänmerensukeltajaan, pyörätuolia ei ”oikealle” Barbielle ilmeisestikään uskallettu accessoryksi antaa.

 6. Vähintään kyynärsauvat pitäisi olla perus-Barbiellakin. Ja rullatuoli kanssa! Muuten tulee kiusallinen vaikutelma, että se harrastaa passiivista sohvaperunaelämää eikä sen elämässä koskaan tapahdu mitään.

 7. Minulle oli aikoinaan yllätys, kuinka pyörätuolimyönteinen yhteiskunta USA oli, ennen kuin minua valistettiin siitä että siellä vammautuu (lähinnä auto-onnettomuuksissa ja sodissa) niin hurja määrä ihmisiä, että pyörätuolilla liikkuvat ovat erittäin merkittävä vähemmistö. Siksi tämä Becky-nukke oli ilmeisesti niin tärkeä, ja varmastikin tämän nuken backstory-elämässä oli siis tapahtunut paljon kiintoisia asioita… Onkohan muuten GT Joesta vammaisversiota?

 8. Mitä tuo GT Joe on? Ensin luulin, että kyseessä olisi G.I.Joe näppäilyvirheellä, mutta näyttääkin liittyvän autoiluun.

  Sain muuten juuri rahanarvoisen idean: Extreme Duudson -action figuurit, joilla on kipsit ja kainalosauvat ja pyörätuolit ja kaikki!

 9. G.I. Joe näppäilyvirheellä. Taisi olla GT (gin & tonic) liikaa mielessä. Duudson-figuuri-idea on erinomainen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s