Darwinin puutarhuri

Minun nimimuistillani ei Kristina Carlsonin henkilögalleria pysy hallinnassa, ei sitten millään. Kylällinen ihmisiä sekoittuu yhdeksi tai epämääräiseksi määräksi ihmisääniä. Ehkä niin on tarkoitus? Kärsimyksessä, kuolevaisuudessa ja tarkoituksen epätoivoisessa etsinnässä me olemme kaikki yhtä. Väkevä teos.

Hienoa, että edelleen kirjoitetaan kirjojen lisäksi myös kirjallisuutta.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

4 vastausta artikkeliin “Darwinin puutarhuri”

  1. On lukematta, mutta saatavilla. Carlsonin edellinen oli upea kirja. Sen jälkeen katseli ikkunasta ulos ja oli ihan hiljaa. Suomessa on edelleen muutamia kirjailijoita, jotka ovat tasoa ”maailmankirjallisuus”. Serbialainen ystäväni luki englanniksi Sillanpään Nuorena nukkuneen ja melkein pyörtyi, niin hyvä kirja se hänen mielestään oli. Jouduin kehaisemaan, että Sillanpään novellit ovat vielä parempia.

    Tämän syksyn kirjoista suosittelen Jaakko Yli-Juonikkaan Valvojaa.

  2. Mies onnistuttiin josksus äidinkielen tunneilla stigmatisoimaan tylsäksi tyypiksi: luettiin jotain kohtia, jotka kyllä tuntuivat rehellisiltä ihmiskuvauksilta mutta eivät pienen ihmistaimen (18 v.) mielessä kovinkaan jännittäviltä. Myöhemmin korviin kantautui liian usein väite, että N-palkintokin olisi ollut ennen kaikkea poliittinen.

    Aina tuolla jossain ohimolohkossa on tykyttänyt tunne, että asiasta pitäisi ottaa oikeasti selvää. Kehukaas, muutkin, Sillanpäätä, niin ehkä innostun niin pitkälle, että avaan kirjan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s