Käännösruno

Jalat kengissä, suu sormessa

Monta tulta raudassa
kolmas jalka päänä

aivoittelee ajallaan

Puolesta kuusta peipponen, vähäisestä västäräkki
Tunneli valon päässä

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

4 vastausta artikkeliin “Käännösruno”

 1. Uskalla tätä nyt arvostella, dosentin runoa. Mutta jos lukisin tuon nyt ensi keskiviikkona Vehmaan kirjastossa ekaluokkalaisille, olen varma, että se ilahduttaa, suorastaan hurmaa.

  Mitä taas tulee ikään kuin vanhaan ihmiseen, runo ei kyllä naurata vaan huomaa, että noinhan se elämä menee ja kun sitä katselee pitkän matkan päästä, näkee kaiken tapahtuvan takaperin. – Perhana: mehän sanotaan, että kengät jalassa ja se on oikein, vaikka eihän niin voi olla vaan jalat on kengissä…kaikkea sitä nyt miettii.

 2. Mukava kuulla, että puhutteli.
  Itseäni huvitti erityisesti tuo ”kolmas jalka päänä” -kohta.

  ”Tyyppi naureskelee omille vitseilleen! Miten kukaan voi huvittua omista jutuistaan?” kysyy joku.

  No, kun ne ovat ennemminkin löytöjä kuin omia juttujani. Kielestä ja ajattelusta vain putkahtelee jänniä mahdollisuuksia, ja sitten niistä iloitsee. Kirjoittaminen on tutkimusmatkailua.

  On muuten pakko lopulta huomauttaa: se on dosetti eikä dosentti. ”Omnipotenssihäiriöitä? Meditations that you need.” Edellinen blogini oli kyllä Privaattidosentti – Kierkegaardiin viittaavaa itseironiaa – mutta siinä oli erehtymisen vaara. Minähän en ole minkään alan dosentti vaan amatööri kaikkialla paitsi opetustyössä (ja sitäkin teen, silloin kun enää teen, amatöörin asenteella).

 3. Vaihda vaikka miksi, mutta tyyppi, joka kirjoittaa kirjoja ja runoja ja miettii kamalasti on ilman muuta dosentti. Tunnen yhden nk. oikean dosentin ja se on täyskahjo. Nyt tulee vähän tuhma kohta: jos minua sanoisi joku jakorasiaksi, suuttuisin, mutta olenkin vanha ihminen. Dosentti oli parempi.

  Toisaalta: oma valintasi. Eikö tuossa dosetissa sitten ole mitään itseironiaa? Tässä vielä ilkeily jatkuu: kai se dosettikin nyt johonkin filosofiin viittaa? Häh?

  Mutta oikeastaan hävettää, että lukutaito on tyystin mennyt. Nyyh!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s