Pyöräilijöitä

Harmitti vähän, kun erinäisten päällekkäisbuukkausten takia jouduin jättämään pyöräkerhomme toissapäiväiset kiihdytysajot väliin. Eilen sain pientä lohdutusta, kun ohikulkijan ominaisuudessa satuin näkemään virolaisen bmx-taituri Kert Peterselin ajelua Kampissa. Sitä tarttui muutama sekunti puhelimeenkin:

YouTubesta löytyy kaverin nimellä vähän hienompaakin materiaalia.

Pidän tavasta, jolla edellä mainittujen tapaiset harrastajaryhmät ottavat kaupunkitiloja haltuunsa. BMX-porukat esimerkiksi harjoittavat pienimuotoista liikenteenohjausta, pysäyttelevät ja pyytävät kohteliaasti väärässä paikassa istuskelijoita siirtymään alta pois. Ja tila annetaan, onhan käyttötarkoituskin kaikin puolin kannatettava. (Tuon toisen hypyn aikana tosin liikenteenohjaus vähän vuoti…)

Viime aikoina olen muuten ihmetellyt sellaisia räikeissä huomioliiveissä pyöräileviä ihmismassoja Helsingissä. Ovatko HePon tyypit ottaneet käyttöönsä neonkeltaiset jengivärit? Eivät! Joku vain on keksinyt hienon tavan toteuttaa turistikierroksia. Pidän tästä. Ihmisille – muillekin kuin turisteille – pitäisi myydä enemmänkin jotakin polkupyöräilyn tapaista toimintaa kuin passiivista istumista ja tavaroita.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s