Illan pimetessä

Lapsi on saatu sänkyyn muttei nuku vielä. Hänen hämärästä huoneestaan kuuluu levottomia kahahduksia, sitten kysymys: ”Mitä tarkoittaa eksistenssi?”, ja hetken kuluttua: ”Minulla on sinitarraa tukassa.”

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

7 vastausta artikkeliin “Illan pimetessä”

 1. Meillä on leipäjono ja megafoni. Megafonilla ei ole sinitarraa tukassa.

  (ai niin, sinähän jo paljastitkin minut alastomaksi, turha kommentti siis, mutta menköön peloistani ja kauhukuvistani huolimatta; voi tätä itsensäpaljastelun hirveyttä!)

 2. Mun poika kävi tossa äsken (n. klo 04:00) kysymässä että:

  – Hei tiiätkö miksi Ruotsin kuningas Kaarle xiv häpesi tatuointiaan?

  Kummallisia kysymyksiä kakaroilla, minun kakarani tosin täytti eilen 18 vuotta.

  Lieneekö muuten vielä kummempaa se että minä tiesin vastauksen tuohon kysymykseen, tosin tuo tatuointitarina saattaa olla legendaa… (Vihje, Kaarle xiv oli ensimmäinen Bernadotte, eli alunperin ranskalainen ja hän eli parahinta nuoruuttaan Ranskan vallankumouksen aikoihin)

  Miksi muuten päähän jää tiukasti jumiin aivan tarpeetonta sälätietoa jolla ei koskaan tee yhtikäs mitään ja mikään tarpeellinen ei päähän takerru ei sitten millään?

 3. Pah, ei pitäisi kirjoitella väsyneenä.

  Vastaanpa tuohon itse: Tarinan mukaan Kaarle XIV:llä oli tatuointi jossa luki joko Kuolema kuninkaille tai kuolema monarkialle, joka kuninkaan ihoon tatuoituna on hivenen hassu teksti.

 4. Itse asiassa poikani oli saanut idean tuohon kysymykseensä (Ja toiseen jossa menin lankaan, se tuossa lopussa) katsottuaan netistä englantilaista ”tieto”kilpailua (a href=”http://www.qi.com/tv/”>QI – Quite Intresting) jossa idea on se, että kysymykset ovat pääosin kompia¹ ja kaikkein mielenkiintoisimmasta vastauksesta saa pisteitä, vaikka vastaus olisi vääräkin.

  Juuri tuollaisessa showssa siitä omalaatuisesta sälätiedosta olisi hyötyä, sillä siinä saa lisäpisteitä jos osaa kertoa omalaatuisen faktan — jonka taustatiimi tarkastaa.

  ¹ Esim. kysymykseen ”Kuka loi suhteellisuusteorian?”
  ei oikea vastaus ole Albert Einstein, sillä hän loi Yleisen ja ”erikoisen” suhteellisuusteorian, oikea vastaus oli Galileo Galilei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s