Sokeiden valtakunnassa – Kommentaari

Tänään ymmärsin vanhan sanonnan entistä paremmin.

Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas.

Mitä se nyt sitten tarkoittaa? Sitä, että huonokin visio, yksisilmäisyys, johtaa aikaansaamiseen ja valtaan, mikäli muilta visiot puuttuvat kokonaan. Ajatellaan nyt vaikka poliittista valtaa, joka on ajautunut lähes kokonaan yksisilmäisille rahataloustahoille, koska muutakaan ajattelua ei oikein viitsitä harjoittaa.

Tietoa kirjoittajasta

Jukka

Jukka Laajarinne Ota yhteyttä: jukka (piste) laajarinne (ät) gmail (piste) com

2 vastausta artikkeliin “Sokeiden valtakunnassa – Kommentaari”

  1. Entäpä jos yksisilmäistä ei tässä pitäisi ajatella metaforisessa vaan yksinkertaisesti konkreettisessa merkityksessään? Onhan yksi(kin) silmä enemmän kuin nolla. Näin sananlasku tulee helposti ymmärrettäväksi.

  2. Joo, tokihan minäkin olen tuon sananlaskun aina aiemmin tulkinnut ihan konkreettisimmalla mahdollisella tavalla. Oli vain kovin ilahduttavaa löytää (ainakin itselleni) uusi näkökulma sananlaskuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s